hundkontakten-logo-inverterad

Min kursverksamhet

I min kursverksamhet riktar jag mig lite speciellt till "vanliga" hundägare. Så vad är då en "vanlig" hundägare? Egentligen är vi ju alla unika individer, både människor och hundar. Det jag menar är snarare alla hundägare som kanske inte har de stora tävlings-planerna (ännu?), utan mer dig som har hunden som familjehund, sällskap, jakthund eller helt enkelt som världens bästa kompis att göra en massa roliga saker tillsammans med. Att få ett fungerande vardagsliv tillsammans med hunden är det som ligger i fokus under kurserna. Självklart är du lika välkommen oavsett din hunds ras/raser, ålder eller vad ni har för planer tillsammans.

Ibland får jag höra att man inte vill gå på kurs med hunden för att man är rädd att göra bort sig. Kanske för att man inte "kan något" eller för att man tycker att ens hund är så olydig. Min strävan är verkligen att ingen ska behöva känna något sådant, utan istället känna en trygghet där det finns utrymme för att utvecklas och lära tillsammans med sin hund. Så om det ändå skulle vara något som inte känns helt bra under kursen, uppskattar jag om du talar om det för mig.

Att träna hund och utveckla vårt samarbete är bland det roligaste jag vet, oavsett om det gäller vardagslydnad, tricks, spårande eller någon tävlingsgren. Minst lika roligt är det att få möjlighet att vägleda andra i deras hundliv och hundträning! Däremot är tävlande och prov en liten och ganska oviktig del i mitt eget hundliv. Men de gånger jag lyckas inspirera någon annan att ge sig ut på tävlingsplanen tycker jag att det är fantastiskt roligt :-)

MIN TRÄNINGSFILOSOFI
Modern hundträning baseras på både vetenskap och empati, dvs en kunskap och förståelse för hunden som art och en respekt för individen. Inte minst viktigt är också att vi tänker på det etiska i hur vi behandlar våra hundar.
Ju mer jag lär mig, desto viktigare har det blivit för mig att ta ställning för moderna träningsmetoder och att ta avstånd från straffbaserad träning.

I korthet innebär det att min träningsfilosofi går ut på att vi uppmuntrar och belönar de beteenden som vi vill ha hos hunden. Vi lär alltså hunden vad den får/ska göra istället för att behöva straffa bort något som den inte får göra. Istället för att tänka "hur får jag hunden att sluta med..." så tänker jag "vad/hur vill jag att hunden ska göra när..." Enklare, effektivare och roligare både för oss och hunden. På köpet bygger vi också upp en god relation med kontakt och samarbete och får en gladare hund som på ett ärligt sätt lyder just för att den så gärna vill det och och ser fram emot att få göra saker tillsammans med oss.

Det innebär absolut inte att kraven på hundens lydnad blir mindre, men vägen dit, och anledningen till att hunden lyder, ser lite annorlunda ut än med traditionell, gammaldags lydnadsträning.

All träning anpassas naturligtvis också efter den ras och individ du har. Gemensamt är fortfarande ett positivt förhållningssätt istället för straffbaserad träning.
För att varje deltagare ska få den tid och hjälp som behövs är det också viktigt för mig att ha små grupper om max 4-6 deltagare (beroende på kurstyp, enstaka kurser fler deltagare då mer störningsträning behövs).

Så funkar det!

 • Kursplatser
  Kurserna hålls antingen på Fridhemsgatan (inomhus), i Folkets park eller i skogen. Var just din kurs hålls framgår dels i informationen under respektiver kurs och dels i den bekräftelse som mailas till dig direkt efter anmälan.
 • Max antal deltagare
  Antal deltagare är vanligen max 4-6, men kan variera något beroende på kurstyp.
 • Anmälan och Bekräftelse
  Direkt under varje kurs finns länk för att göra anmälan. När du gjort din anmälan får du ett svarsmail som bekräftelse på att jag mottagit din anmälan och att din plats är bokad.
  Om kursen är fullbokad så visas texten ”Det finns endast reservplatser kvar”. Du kan då göra din anmälan som vanligt och du blir kontaktad om/när det blir en plats ledig. Det kan alltså vara värt att göra en anmälan, även om det är fullbokat.
  Om även reservplatserna är fullbokade visas texten ”Det finns tyvärr inga platser kvar”.
 • Funkar det inte?
  OBS! Om du inte får någon bekräftelse efter anmälan eller om det är något som krånglar när du ska skicka din anmälan - kontakta mig med ett mail eller telefon 070-365 34 23
 • Betalning av kursavgift
  När du gör din anmälan via kursens egen anmälningslänk kan du välja att betala med kort, swish eller med faktura. Om du väljer att betala med kort eller swish, följ anvisningarna på anmälningssidan. Om du väljer faktura får du den via mail. Betalningsvillkor 30 dagar.  
 • Avbokningsregler
  Hundkontakten följer lagen om distansavtal, vilket innebär att du har 14 dagars ångerrätt från den dag du bokat din kurs (dock före kursstart). I övrigt gäller nedanstående:
  - Vid avbokning senast 7 dagar före kursstart återbetalas hela kursavgiften.
  - Vid avbokning 1-7 dagar före kursstart återbetalas kurs­avgiften med avdrag för en administrationskostnad om 150 kr.
  - Vid avbokning senare än 24 timmar före kursstart, eller om du måste avbryta kursen efter kursstart, återbetalas kursavgiften (med avdrag för ev genomförd del samt administrationskostnad 150 kr) endast vid uppvisande av läkar- eller veterinärintyg
  - OBS! Om du inte avbokat och inte dyker upp vid kursstart är du betalningsskyldig.
  - Efter överenskommelse kan du ha resterande belopp tillgodo (max 6 månader).

  OBS! Avbokning ska göras via e-post till monica@hundkontakten.se eller på telefon 070-365 34 23.
 • Ansvar och vaccination
  Strikt hundägaransvar gäller och det är varje hundägares eget ansvar att ha en gällande försäkring för händelser där hunden är inblandad.
  Det är också varje hundägares ansvar att hunden har aktuell vaccination, dvs grundvaccin vid 8 veckor, 12 veckor och 1 år. Därefter bör hunden vara vaccinerad mot bla valpsjuka vart fjärde år och kennelhosta varje/varannat år (beroende på sort).
  Mer info på SVA: Vaccination av hund - SVA
  Mer info på SKK: Vaccination & avmaskning | Svenska Kennelklubben (skk.se)
 • Löptik eller sjukdom
  Om din hund blir sjuk eller löper under kursen, kontakta mig snarast.
  - På inomhuskurser kan löptik endast undantagsvis delta.
  - På utomhuskurser kan det ibland fungera att löptik deltar under förutsättning att hon själv klarar det och att hänsyn tas till hanhundarna.
  - Under höglöpet bör tiken vara hemma, både för sin egen skull och för hanhundarnas skull.
  - Skulle din hund inte kunna delta vid något tillfälle, pga sjukdom eller löp, är du själv välkommen att vara med utan hund.
 • Ändring av kursdag/tid
  Samtliga datum/tider bör ses som preliminära, då det någon gång kan hända att ett kurstillfälle måste flyttas pga oförutsedda händelser.
 • Integritetspolicy
  Information om hur dina personuppgifter hanteras hittar du här