hundkontakten-logo-inverterad

Hundbeteendeutredare

Det som tidigare kallades Hundpsykolog heter numera Hundbeteendeutredare. Det är tyvärr inte någon skyddad titel, utan vem som helst kan kalla sig Hundbeteendeutredare eller Hundpsykolog. Den säkerhet som finns för dig som hundägare är branschorganisationen Sveriges Hundföretagare som certifierar Instruktörer och Hundpsykologer med en godkänd utbildning.
Besök gärna sverigeshundforetagare.se om du vill veta mer.

Utbildning
Som hundbeteendeutredare har jag, utöver instruktörsutbildning, en ettårig påbyggnadsutbildning som innefattar bla fördjupad etologi, inlärningspsykologi, beteendebiologi, smärta/sjukdom, stressanalys, coachning mm. Utbildningen är både teoretisk och praktisk då vi arbetar med många olika hundar med olika problembeteenden.

Hur arbetar en hundbeteendeutredare?
Som hundbeteendeutredare arbetar jag med orsakerna till ett beteende istället för att bara arbeta med symtomen. När vi träffas första gången har vi ett samtal då jag ställer frågor om hundens vardag och bakgrund för att få en komplett bild av det ni har problem med. Därefter får ni ett träningsprogram som vi går igenom tillsammans och ni tränar på hemma. Vi har sedan återträffar för att följa upp hur träningen går och göra eventuella förändringar. Vid behov har vi också kontakt via telefon och/eller e-post mellan träffarna.

Vad är ett problem?
Spontant tänker man kanske på tex aggression, rädsla, separationsångest, stress, jaktproblem. Men egentligen är det bara du själv som vet vad som är ett problem för just dig och din hund. Oavsett vad det gäller är det smart att ta tag i det och inte vänta för länge med att ta hjälp.

Beteendeutredning
Vi har en första träff (se ovan) och utifrån det får ni ett träningsprogram som vi går igenom tillsammans och ni tränar på hemma.
Den första träffen brukar ta ca 2 timmar och sedan följer vi upp med ytterligare två träffar om ca 1 timme per gång samt kontakt via e-post eller telefon vid behov.

Kostnad för hela paketet: 2100:- inkl moms
Tre träffar (totalt 4 timmar) + telefon/mailkontakt vid behov 
Ytterligare träffar efter den tredje: 500:-/timme inkl moms

Reskostnad:
Priserna gäller för privat träning på Fridhemsgatan eller i Folkets park. Om du vill att jag kommer hem till er, tillkommer ev reskostnad.
Inom 1 mil från Sala - inget tillägg för reskostnad
Mer än 1 mil från Sala tillkommer 60:- per mil

Kontakta mig!
För att boka en beteendeutredning eller privat träning (eller för mer information), kan du kontakta mig via formuläret under Kontakt eller på telefon 070-365 34 23.
Om jag inte kan svara just när du ringer, lämna ett meddelande så ringer jag upp dig.

Nyfiken på vad H-märkt och Sveriges Hundföretagare står för? Klicka på bilden för mer information!