hundkontakten-logo-inverterad

Valp- och vardagslydnadskurser

Under Valp- och vardagslydnad hittar du alla de kurser som handlar om att få vardagen att fungera på bästa sätt.
Håll muspekaren (utan att klicka) över Tjänster och sedan Kurser - Valp- och vardagslydnad så ser du alla kurser under denna kategori.
Kontakta mig gärna om du är osäker på vilken kurs som passar just dig och din hund.

Den viktiga grunden
Ett allmänt råd är att det alltid är bra att komma igång med en Valpkurs för att få goda vanor redan från början. Ibland blir det inte av att gå valpkurs och då är det Vardagslydnad 1 som är bra att komma igång med. Sedan kan det vara bra att bygga på med Unghundskurs för att befästa vardagslydnaden och bemöta unghundstiden.

Fortsättning efter behov
Därefter är det väldigt individuellt beroende på vad man själv känner att det är viktigt att jobba extra med eller om det dyker upp problem längs vägen. Kanske blir det Vardagslydnad 2 för att fortsätta allmänt med vardagslydnaden eller någon specialkurs som tex Inkallning, Antijakt, Duokurs (för dig med två hundar), Kroppshantering, Blyga hundar eller Hundmöteskurs?

Sysselsättning för en nöjd hund
Utöver vardagslydnadsträning tycker jag att det är viktigt för alla hundar att få en vettig sysselsättning. Varför inte kombinera någon form av nosarbete med någon aktivering som är mer för kropp och hjärna? Då har ni alltid något skoj att hitta på tillsammans, du får en glad och nöjd hund och ni hinner aldrig tröttna på det ni gör ;-)