hundkontakten-logo-inverterad

Första hjälpen för hund

Innehåll: Vad ska du göra om hunden är medvetslös, blir chockad efter ett trauma, sätter tuggleksaken i halsen, eller får hjärtstopp? Bara att någon gör något ökar hundens chanser att överleva!
Kunskap om Första hjälpen och Hjärt-lungräddning på hund räddar liv! De första minuterna vid ett olycksfall eller akut sjukdom är ofta avgörande för hur det ska sluta.

Under kvällen blandas teori och praktik. Något av det som kommer att tas upp är tex överhettning/kyla, ormbett, frakturer, ögonskador, sårskador, tassbandage, drunkning och hjärt- och lungräddning. Du kommer att få prova tex tassbandage och HLR med hjälp av Hjärtrud. Kvällen avslutas med att ni får gå runt och komma till olika fall och utifrån symtombild avgöra vad ni kan/ska göra och även göra det som behövs.  

OBS!
Det här är en kväll då hundarna inte behöver vara med. Tänk på att det blir en lång kväll att bara vara lugn och stilla. Om du ändå vill ha med din hund är det viktigt att den kan vara lugn och att du själv inte behöver fokusera på hunden. 

Instruktör: Ingrid Willén, Friskvårdsinstruktör
Harmoniska Tassar

Max 8 deltagare

Oktober

Startdatum: Söndag 15/10 17,00 - INOMHUS
Plats: Fridhemsgatan 31
Timmar: 1 x ca 3,5 timmar
Kostnad: 800:- inkl moms
OBS! Läs viktig information innan du anmäler!
Anmäl dig här!

Så funkar det!
Mer information om Anmälan, Betalning, Avbokningsregler mm hittar du här
Om det skulle vara något som krånglar när du försöker göra din anmälan är jag tacksam om du kontaktar mig, antingen på mail eller telefon 070-365 34 23

Hjärtrud kan hjälpa till att visa HLR-räddning.