hundkontakten-logo-inverterad

Hundpromenader

Med något ojämna intervall försöker jag ha gemensamma promenader - ibland med något tema, ibland bara promenad.
Oavsett tema så är promenaderna ett bra tillfälle till social träning på ett lugnt och kontrollerat sätt. Det innebär alltså att hundarna INTE ska hälsa eller leka med varandra, utan "umgås" på avstånd. På så sätt passar promenaderna både för hundar som kan vara lite osäkra och behöver känna trygghet hos sin människa och glada, sociala hundar som behöver lära sig att behärska sig och att matte/husse "trots allt" kan vara bäst i världen :-)

"Vanliga" hundmötespromenader hittar du här  som Mötesträning under Kurser - Valp- och vardagslydnad

 

Julaftonspromenad 
Lördag 24/12 11,00

I samarbete med Harmoniska Tassar
Två grupper/promenadvägar som möts vid Stora torget och går vidare tillsammans till Stadsparken där vi avnjuter något varmt innan vi går hem och firar jul med en lagom trött hund. 
Du tar själv med något varmt att dricka och något lämpligt sittunderlag till din hund. 

Monica och Maja avgår från Bryggeriet kl 11,00
Start vid det nya utegymmet mellan Bryggeriet och Jakobsberg kl 11,00. Därifrån går vi över Gruvvägen. längs Polhemsgatan till Kyrkogården (ca kl 11,15) och Södra Esplanaden till Stora torget. 

Ingrid, Argos/Dumle avgår från Mamre kl 11,00
Start vid korsningen Norrängsgatan/Spångatan kl 11,00.
Vi går Spångatan och går gångvägen under järnvägen (ca kl 11,10).
Från gångvägen går vi till Dammgatan och följer den förbi Vårdcentralen (ca kl 11,20), vidare till Väsbygatan och in på Norra Esplanaden till Stora torget. 

På Stora torget väntar vi in varandra och går gemensamt längs Gruvgatan till Stadsparken. Där samlas vi vid parkbänkarna under tak, som är mellan lekparken och isbanan. 

Du och din hund kan hoppa på var som helst längs vägen och följa med så långt ni kan/vill. 

I Stadsparken stannar vi en stund och tar något varmt att dricka (som du själv tar med!) innan var och en går vidare till sitt julfirande med en lagom trött och nöjd hund :-) 
Grillpromenad 
Fredag 6/1 13,00

I samarbete med Harmoniska Tassar
Gemensam promenad från Stadsparken till Folkets park där grillen är tänd och grillad korv (även vego) och något varmt att dricka väntar. 

Samling
På gräsytan intill lekparken och Pizzeria Höga grader kl 13,00. 
Därifrån går vi tillsammans längs Ringgatan och Lärkans sportfält till Folkets park. 

I Folkets park bjuder vi på grillad korv (även vegokorv finns) med tillbehör och något varmt att dricka. Så det enda du behöver ta med är ett sittunderlag till din hund, då det kan bli lite kallt att sitta direkt i snön. 

Om du av någon anledning inte kan/vill gå med hela vägen, kan du hoppa på längs vägen eller komma direkt till Folkets park kl 13,30. 

Anmälan är egentligen inte nödvändig, men vi är ändå tacksamma om du gör en anmälan så att vi vet ungefär hur många som kommer. Vi vill ju varken stå där med för lite korv eller behöva ta med en massa överbliven korv hem ;-) 
Gör din anmälan här!
Kom ihåg att ange antal personer och om du/ni vill ha vegokorv!


OBS 1!
Som vanligt är det strikt hundägaransvar som gäller, så var och en håller avstånd till andra hundar. Både övriga deltagare och andra hundar vi möter. Allt för att det ska bli en trevlig och bra erfarenhet för samtliga :-)
Om vi blir många är det extra viktigt att vi håller oss på en sida av gata/gångväg för att inte störa andra mer än nödvändigt. 
Om inte annat anges är löptikar välkomna.

OBS 2!
Lite regn hindrar oss inte, men om det vid något tillfälle skulle vara riktigt busväder ställs promenaden in. Detta anges då både på hemsidan och på Hundkontaktens Facebook-sida.

Välkommen!