hundkontakten-logo-inverterad

Sommartips!

Visst är det roligare om hunden får följa med istället för att den ska stanna hemma eller sitta i en varm bil? Här samlar jag ihop tips på ställen där jag själv varit eller som jag fått tips om från andra. I första hand gäller det på dagsavstånd från Sala, dvs Västmanland, södra Dalarna och Uppland.
Vill du själv dela med dig av ett tips? Maila mig på monica@hundkontakten.se.

OBS! Förhållanden och regler kan ändras, så kolla gärna innan du åker långt att hundar fortfarande är välkomna.
Att våra hundar får följa med bör vi se som ett förtroende som vi bäst förvaltar genom att plocka upp och se till hunden inte stör.
TIPS! Ha gärna med en särskild filt/dyna som hunden är van att koppla av på. Då har hunden sin tydliga plats och får lättare att koppla av. 

ÄTA OCH FIKA
Waynes Coffee - Café med mackor, sallader och såklart gofika! Hunden är välkommen både inne och ute, relativt gott om utrymme. 
Läs mer om Waynes

Brödernas, Sala - "Vi serverar Salas godaste hamburgare och sallader", enligt Brödernas själva. Även flera vegoalternativ. Hunden är välkommen både inne och ute och det är relativit gott om utrymme.
Läs mer om Brödernas

Schelins Bageri & Konditori, Sala - litet konditori där allt bakas i egna bageriet. Massor av gott fikabröd, lättare luncher mm. Liten uteservering på baksidan. Det är ganska trångt mellan borden, så det passar bäst med mindre/mellanstora hundar som är lugna och stilla. 
Läs mer om Schelins Bageri 

Café Jernvägen, Sala - Mysigt café, bistro och ölbar som ligger vid järnvägsstationen. Lättare rätter, även vego. Lite trångt mellan borden!
Läs mer om Café Jernvägen

Johansson Café, Sala - Mysig miljö med lunch och fika. Hundar är välkomna, både inomhus och utomhus på avsedda platser
Läs mer om Johanssons Café

Gysinge bruk och Café Udden, Gysinge - Gysinge Bruk är Sveriges bäst bevarade vallonbruk med en mysig miljö att strosa runt i precis intill Dalälven. På Café Udden får hunden sitta med på uteserveringen.
Läs mer om Gysinge Bruk och Café Udden

Resturang Konstmästargården, Silvergruvan, Sala - Restaurang på Sala Silvergruvas område med lättare lunchrätter. Hundar får sitta med i trädgården.
Läs mer om Sala Silvergruva

Café Global Living, Västerås - Café med både frukost och lunchservering och inredningbutik intill.
Läs mer om Café Global Living

Kokpunktens Glassverk & Hundbar - Kokpunkten är ett actionbad i Västerås. På Glassverket utanför entrén kan man fika, äta något lätt och såklart ta en glass.
Läs mer om Kokpunktens Glassverk

Glass & Berså - Glassbar och dessertrestaurang i mysig miljö i Arboga.
Läs mer om Glass & Berså

Bistro Bruket, Skultuna Messingsbruk - Område med fabriksbutiker, promenadstråk runt området och bistro (vid åkanten) med härliga räkmackor och mycket annat gott. Hunden får sitta med på caféet utomhus, men bör kunna vara lugn eftersom man kommer dit via butiken.
Läs mer om Bistro Bruket

S:t Pergallerian, Uppsala - Galleria med butiker och café där hunden får vara med. Varför inte ta tåget till Uppsala, strosa på stan och avrunda med en gofika i S:t Per!
Läs mer om S:t Per

Erik Larsgården i Brovallen Krylbo - Café med hembakat fikabröd, smörgåsar, glass samt en butik. Trevlig trädgård där hundarna får sitta med. 
Läs mer om Erik Larsgården

HUNDBAD
Broddbobadet, Sala - Liten badplats som ligger invid Silvköparens Vattenskidklubb. Gräsyta och sand precis vid vattnet. 

Björnöbadet, Västerås - Långgrunt och jättefint! Parkera vid vanliga badet, gå förbi kiosken och gå en bit till så kommer man till hundbadet.

Silvköparens Camping, Sala - Strax intill det vanliga badet finns en liten bit som är tillåten för hundar.

Siggefora Camping, nordväst om Uppsala - Har i år (2014) fått ett större hundbad där hela familjen kan sola och bada.


UTFLYKTSMÅL
Säterdalen, Säter - Stort folkparksområde med bla en stor lekplats för barnen och gräsytor för picknick. Vandringsleder i ravinsystem. Fäbod med café med jättegoda våfflor och där hunden får vara med. På fäboden finns tex hästar, kaniner och lamor, så hunden bör kunna alltså vara lugn när den ser olika djur om den ska följa med på fäbodsområdet.
Läs mer om Säterdalen

Vallby Friluftsmuseum, 2 km utanför Västerås - På Vallby Friluftsmuseum finns gamla hus, odlingar, hantverkare, butiker, värdshus mm. De djur som finns är tex kor, hästar, getter, får, grisar, höns och kaniner. Man kommer ganska nära djuren så det är viktigt att hunden inte stör.
Läs mer om Vallby

Furuvik, 1 mil söder om Gävle - Djurpark, tivoli, äventyrsbad, camping mm. Trivsamt och med gott om grönområden för den som har med sig picknick. Hunden är välkommen på de flesta områden, utom Regnskogen och Orangutanghuset. Den får såklart inte störa djurparksdjuren!
Läs mer om Furuvik

Högbo bruk, 5 km norr om Sandviken - område med hantverkare, butiker, lekpark, promenadvägar och mängder av aktiveter. Hunden får följa med på Gruvstugan Café.
Läs mer om Högbo Bruk

Wij Trädgårdar i Ockelbo - Visningsträdgårdar med olika inriktning, konsthantverk, utställningar, restaurang mm.
Läs mer om Wij trädgårdar

Fjällnora friluftsområde, Öster om Uppsala - Friluftsområde med vandringsleder, bad, servering, höghöjdsbana, möjlighet att hyra båt och stuga. Separat hundbad finns.
Läs mer om Fjällnora

SHOPPING
I vissa butiker i både Sala och Västerås City är hundar välkomna. Även på Bauhaus i Västerås får hunden följa med in för att välja inredning :-)
OBS! Kolla alltid med butikspersonalen innan du tar in hunden!

Waynes Coffee
Waynes Coffee
Café Jernvägen
Café Jernvägen
Skultuna Messingsbruk
Skultuna Messingsbruk
Säterdalen
Säterdalen