hundkontakten-logo-inverterad

Halloween!

Halloweenhund Halloweenhund
Den 31 oktober är det dags för årets Halloweenfirande, men redan nu har det synts monster lite här och där.
Jag vet att många av era hundar är väl socialtränade, men har ni tränat dem att se och möta monster och spöken...? Troligen inte! Och då kan vi behöva tänka till lite extra för att inte varken hundar eller barn ska behöva råka illa ut. Tänk på att du alltid har ansvar för vad din hund gör!
 • Se till att din hund inte är först vid dörren om det kommer utklädda barn för "Bus eller godis". Hunden reagerar instinktivt och det kan bli lite väl häftigt om man överlåter mottagandeansvaret på sin hund när det plötsligt står ett monster utanför dörren.
 • Samma sak gäller ute på tomten om det går förbi några monster (som säkert inte är helt tysta...). Så undvik att ha hunden lös/ensam på tomten de här dagarna.
 • Om du på promenad ser några monster kan du diskret iaktta din hund för att se eventuella reaktioner. Flytta er gärna till tex andra sidan gatan för att få ett större avstånd. Var noga med att du själv är lugn och gör allt på ett lugnt sätt, så att du inte förmedlar att det är något otäckt.
  Särskilt omkring skolor kan det röra sig en del monster även dagarna omkring 31 oktober.
 • Ska dina barn besöka någon hundägare för "Bus eller godis"? Följ med själv och stå i främsta ledet när dörren öppnas, så att inte hunden behöver överraskas av dina skrämmande telningar ;-) 
 • Se upp med marschaller, ljus och godis! En viftande svans är trevlig, men kan ställa till elände med brinnande marschaller och ljust. Människogodis lär vara livsnödvändigt för små monster, men är absolut inget för hundar! Särskilt chokladen ska såklart förvaras säkert - eller ätas upp direkt av dig själv eller ett monster :-)
 • Ska vi klä ut hunden till monster? Nja, visst kan det se roligt ut, men vad tycker hunden själv? En liten grej för att snabbt ta en rolig bild är kanske inte så allvarligt. Men om du sätter på den monsterkostym för promenaden är risken stor att du ställer till det för hunden. Den kanske blir obekväm i sina rörelser och framför allt får den svårt att kommnunicera med andra hundar och andra hundar kan reagera kraftigt på din utklädda hund.
Ha en härlig och hundsäker helg!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Kristina Dahl » Hälsa på andras hundar?:  ”Ett mycket viktigt ämne dom gäller både för hunden men även för mig. Min hund h..”

 • Monica » Hälsa på andras hundar?:  ”Mycket viktig och intressant läsning. Har bägge sortens hundar och vet nu hur ja..”

 • Louise » Puppy blues:  ”Så skönt att höra att man inte är ensam om att känna dåligt samvete för att man ..”

 • Marie » Puppy blues:  ”Bra ord och jättebra att du tar upp det. Vi trodde vi var mentalt förberedda, m..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-